Haber

ABB, Ata’nın mirasına sahip çıkıyor

ANKARA (İGFA) – Atatürk Orman Çiftliği arazisi üzerinde yer alan ve yıllardır bakımsız kalan kıraç bir görüntüye sahip olan 940 bin metrekarelik alan “Doğal Orman” adı altında Başkentlilerin hizmetine sunulacak. Yaşam ve Atatürk’ün Çocuk Parkı”.

Cumhuriyet bedellerine sahip çıkan Ankara Büyükşehir Belediyesi, ulu Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Milletine miras bıraktığı Atatürk Orman Çiftliği’nde (AOÇ) yeni bir projeyi hayata geçiriyor.

Daha önce AOÇ alanı içindeki alanları kiralayarak tarıma açan ABB, şimdi de yaklaşık 940 bin metrekarelik Doğal Yaşam ve Atatürk Çocuk Parkı’nı Başkentlilerin hizmetine sunmaya hazırlanıyor.

YÜRÜYÜŞ YOLLARINDAN KONSER ALANLARINA KADAR BİRÇOK EKİPMAN MEVCUT OLACAK

Çevre Koruma ve Denetim Daire Başkanlığı gruplarının 7/24 görev yaptığı alanda; yürüyüş ve bisiklet yolları, toplam 5.878 araç kapasiteli açık ve kapalı otopark, seyir terasları, şenlik alanları, çocuk oyun alanları, dinlenme alanları, catering mağazaları, danışma-yönlendirme ve güvenlik kabinleri, konser alanları ve piknik alanları. .

Ankara’yı yeşilin Başkenti yapmak için var gücüyle çalışan ABB grupları, park alanını ikiye bölen Ankara Çayı’nın da temizlenmesi için harıl harıl çalışıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu