Haber

Adliyelerde gerçeğini aratmayan tatbikat

Büyükşehir İtfaiyesi, Kocaeli Adliyesi ve Gölcük Adliyesinde yangın tahliye tatbikatı gerçekleştirdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, zelzele başta olmak üzere mümkün afet yahut kaza durumlarına karşı vatandaşları bilinçlendirmek için çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Kocaeli Adliyesi ve Gölcük Adliyesi çalışanlarına verilen eğitimin akabinde yangın tahliye tatbikatı yapıldı.

AFET VE KAZA BİLİNCİ

Büyükşehir İtfaiyesi, yangın ve afetlere yönelik eğitim faaliyetlerine devam ediyor. İtfaiye Daire Başkanlığı Sivil savunma Uzmanlığı, Müdahale Şube Müdürlüğü, Tedbire Eğitim Şube Müdürlüğü ve AFAD takımlarının iştirakinde Kocaeli Adliyesi ve Gölcük Adliyesinde yangın tahliye tatbikatı yapıldı.

YANGIN TAHLİYE TATBİKATI

Tatbikatta Acil Durum İdare Masası Başkanlığını, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcı Vekili Tahir Özgenç yaptı. Tatbikat öncesinde Kocaeli Büyükşehir İtfaiye Dairesi Sivil Savunma Uzmanlığı ve Tedbire Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından, adliye işçilerine tatbikat senaryo ve harekât stilleriyle ilgili eğitim verildi. Eğitimin akabinde yangın tahliye tatbikatına geçildi.

GERÇEKÇİ YANGIN ORTAMI

Tatbikat senaryosu mucibince Kocaeli Adliye binasının giriş katında yangın çıktı. Bina yangın ikaz sisteminin çalışmasıyla birlikte, tüm adliye binası kısa müddet içerisinde tahliye edildi. Kocaeli Cumhuriyet Başsavcı Vekili Tahir Özgenç başkanlığında kriz merkezi oluşturuldu. Acil durum sorumluları tarafından 112’ye haber verilmesi üzerine, olay yerine süratlice varan Kocaeli Büyükşehir İtfaiye Dairesi Başkanlığı Müdahale Şube Müdürlüğü İzmit 1. Vardiya takımlarının başarılı müdahalesiyle santral kısmında çıkan yangın söndürülüp; mahsur kalan adliye çalışanı maske takılarak kurtarıldı. KOBİTEM eğitmenleri tarafından konumlandırılan duman makinesi ile gerçekçi bir yangın ortamı oluşturuldu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu