Haber

Afyonkarahisar’daki termal tesisler yarıyıl tatilinde yoğun ilgi gördü

KIŞ aylarında sömestr tatilinin tadını 42 derece sıcak suyla kaplıcada yüzerek çıkarmak isteyenlerin yoğun ilgisiyle karşılanan Afyonkarahisar’daki tesislerin doluluk oranı yüzde 100’e ulaştı.

Kaplıcaları ve termal otelleriyle kış aylarında tatilcilerin tercihleri ​​arasında yer alan Afyonkarahisar’daki tesisler, sömestr döneminde de yoğun ilgi gördü. Termal turizmde 25 bin 144 yatak kapasitesine sahip kentte 12 adet 5 yıldızlı otel, devremülk, havuzlu villa ve belediye belgeli oteller yarıyıl tatilinde tam doluluğa ulaştı. 2 haftalık tatil döneminde Afyonkarahisar’da konaklamayı tercih eden tatilciler çoğunlukla 3, 5 ya da 7 günlük rezervasyonlar yaptı. Sömestr tatilinin başlamasıyla turist yoğunluğunun arttığı tesislerde tatil yapanlar, 42 derece sıcaklıktaki havuzda yüzerek eğlendi. Tatilciler, sıcaklığın sıfırın altına düşmesiyle otel bahçesindeki havuzlarda sıcak suyun keyfini çıkardı.

TATİL AÇANLAR TARİHİ YERLERİ DE ZİYARET ETTİ

Sağlık turizminde de tercih edilen kaplıcalarda konaklayan tatilciler, otellerin yanı sıra Gazlıgöl, Sandıklı ve Bolvadin’deki tesislere de ilgi gösterdi. Kente tatil için gelenler, tarihi ve turistik mekanların yanı sıra termal tesisleri de gezdi. Karahisar Kalesi, Uzun Çarşı, tarihi camiler ve şehir merkezindeki mekanların yanı sıra İhsaniye ilçesine bağlı Ayazini köyündeki Frig Vadisi’ni de gezdi.

‘TERMAL SULAR 40-42 DERECE CİVARINDA’

Zafer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (ZAFTODER) Başkanı Ali Gümüşhan, 19 Ocak’ta başlayan yarıyıl tatilinin ardından tesislerde çocuklu aile yoğunluğunun arttığını söyledi. Gümüşhan, “Geçen hafta itibarıyla tüm otellerimizde doluluk oranları arttı. Afyonkarahisar’da yüzde 100’e yaklaştı. Çocuklu ailelerimiz ve öğretmenlerimiz tatillerini Afyon’da geçiriyor. Tarihi yerleri geziyor, termal otellerde konaklıyorlar. Sağlık amacıyla gelenler kaplıcalarda şifa ve dinlenme buluyor.”

Otel havuzlarındaki kaplıca suyu hakkında bilgi veren Gümüşhan, şöyle konuştu: “Afyonkarahisar’daki tüm otellerimizin termal suyu 40-42 derece civarında. Hava sıcaklığı sıfırın altına düştüğünde misafirlerimiz otelin açık havuzlarına girebiliyorlar. Yer altından gelen 90-95 derecelik su havuzdadır.” “Otel ısıtmasında kullanıyoruz. Kullanılmış suyu yer altına deşarj ederek yer altı su kaynaklarını korumaya çalışıyoruz” dedi.

‘ÖZELLİKLE AFYONKARAHİSAR’I TERCİH ETTİK’

Samsun’dan Afyonkarahisar’a 3 günlük tatil için gelen Elvan Yılmaz, “Yarıyıl tatili için çocuklarımla geldik. Özellikle Afyonkarahisar’ı seçtik. Faydalı olacağını düşünerek tatilimizi Afyonkarahisar’da geçirmek istedik. Çünkü tatilimizi Afyonkarahisar’da geçirmek istedik.” Sularının şifalı ve mineralli olduğunu biliyoruz. Sıcağı seviyoruz, termal tatil bu.” Bu yüzden bunu seçtik” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu