Ekonomi

Citi, Haziran Ayına Kadar İlk Federal Rezerv Faiz Oranı İndirimini Bekliyor

Citi analistleri Perşembe günkü bir raporda, Fed’in önceki tahminlerinden bir ay önce, Haziran ayında ilk kez faiz oranlarını düşürmesini beklediklerini söyledi.

Dünya çapındaki ekonomik iklim ve şirketin yatırım stratejisini inceleyen analistler, Citi’nin bu yıl küresel ekonomideki büyümenin olağan eğilimin oldukça altında bir oranda yavaşlayacağını öngördüğünü ve enflasyonun merkez bankalarının belirlediği hedeflere doğru düşmesini beklediğini belirtti.

“Küresel ekonomi, faiz oranlarındaki son artış nedeniyle zorluklarla karşılaşmaya devam edecek” dediler.

“Aynı zamanda hizmet harcamalarının düşmesi, işgücü piyasasının biraz daha az sıkılaşması ve sanayi sektörünün uzun süredir yaşadığı düşük performansın ardından toparlanmaya başlaması bekleniyor.”

Ancak ABD’de beklenenden zayıf gelen enflasyon rakamları ve Federal Reserve Lideri Jerome Powell’ın temkinli dili Citi’nin faiz indiriminin ne zaman gerçekleşeceğine ilişkin tahminini revize etmesine neden oldu.

Faiz oranlarında ilk indirimin Haziran ayında yapılması beklense de finans kurumu, daha önceki 100 baz puanlık iddiasına kıyasla bu yıl toplamda 125 baz puanlık bir indirim öngörüyor. Analistler, “Güncellenmiş bu tahmine rağmen, görünümümüz, Mart gibi erken bir düşüş ve 2024 için toplam 150 baz puanlık bir gevşeme öngören piyasa beklentilerinden biraz daha muhafazakar olmaya devam ediyor.” dedi.

Ancak yetkililer, “geçen yıl olduğu gibi bu yılın da çok sayıda yön değişikliği nedeniyle öngörülemez geçmesinin beklendiği” konusunda uyardı.

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu