Ekonomi

Dolar/TL haftaya yeni bir seviyede başladı

Investing.com – Küresel piyasalar ABD enflasyondatoparlanma ve Fed’in uzun vadeli beklentilerinden daha yüksek ilgi ile Çevreyi koruyacağına inanarak önceki hafta düşüş yaşadı. Piyasa fiyatları geçen hafta yeniden normalleşme belirtileri göstermeye başladı. ABD 10 yıl tahvil faizitekrar %4’ün altına düşmesiyle dolar endeksi105 seviyesinin altındaki süreçleri de görür.

Dolar/TL haftaya nasıl başladı?

Doların yükselişte olduğu haftada en az değişiklik gösteren döviz çiftlerinden biri. dolar/TL Kur bu hafta 18.90 seviyesinde işlem görüyor. Döviz kuru, iç ve dış gelişmelere tepkisiz kalarak son derece yavaş adımlarla sınırlı bir yükseliş gösteriyor. 19 seviyesindeki ani atağa rağmen bugün prestijiyle fiyatın 18.80 seviyeleri yerine 18.90 seviyelerine gerilediği görülüyor.

Ülkede gündem seçimleri

Küresel tarafta bu hafta Fed Lideri Powell’ınTemsilciler Meclisi ve ABD’ye Konuşma tarım dışı istihdam veriler en değerli gelişmeler olarak öne çıkıyor. 14 Mayıs’ta yapılacak yerel seçimler yaklaşırken, Millet İttifakı bugün cumhurbaşkanı adayını açıklayacak. Masadan kalkan YETER Partisi’nin kendi adayını açıklaması beklenirken, Cumhur İttifakı’ndan da açıklamalar izlenecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleştirilen Kabine Toplantısı’nda da iç gündemle ilgili gelişmeler yaşanıyor.

Yazar: Deniz Engin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu