Haber

İkinci tur seçim takvimi: Propaganda başladı

Cumhurbaşkanlığı seçimi için 28 Mayıs’ta yapılacak ikinci tür oylamada YSK’nın belirlediği seçim takvimi uygulanacak. Seçim takvimine göre bugün itibariyle seçim propagandası başladı. İlçe seçim kurulu kararları ile birleştirme tutanaklarına karşı il seçim kuruluna yapılacak itirazın yarın son gün olacağı ve itirazların il seçim kurullarınca en geç saat 23.59’a kadar karara bağlanması gerekecek.

17 Mayıs Çarşamba, il seçim kurulu kararları ve il birleştirme tutanaklarına karşı YSK’ya itiraz için son gün. İlçe seçim kurulları, sandık kurulu ve diğer görevlilerin yaptığı değişiklikleri SEÇSİS’e işlemeye başlayacak. Varsa yurt dışı ilçe seçim kurulu, saklama ve taşıma kurulu, sandık kurulu ve diğer görevlilerde değişiklik yapar. 18 Mayıs Perşembe günü, YSK’nın il seçim kurulu kararları ile il birleştirme tutanaklarına yaptığı itirazı karara bağlaması için son gün.

19 Mayıs Cuma günü YSK kesin seçim sonuçları Resmi Gazete’de yayımlanacak. Sandık kurulu ve diğer görevlilerin durumlarında değişiklik olması halinde ilçe seçim kurulları SEÇSİS’teki işlemlerini sonuçlandırarak yeni görev alanları düzenler. Ölen seçmenlere ilişkin bilgilerin Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nden alınması ve sandık seçmen listelerine işlenmesi için gerekli işlemler yapılacak.

PROPAGANDA DÜZENİ BELİRLENECEK

Yurtdışında oy kullanma işlemleri 20 Mayıs’ta başlayacak. İlçe seçim kurullarınca sandık kurullarının başkanlarına seçim araç ve gereçlerinin bulunduğu formda teslim edilmesi gereken malzeme çantalarının hazırlanmasına 21 Mayıs’ta başlanacak. Erdoğan ve Kılıçdaroğlu, propagandalarının TRT’de yayınlanması için sıraya girecek ve sıraları 22 Mayıs’ta belirlenecek.

24 Mayıs’ta radyo ve televizyonlarda propaganda konuşmaları başlayacak. Mükerrerliği kaldırılan seçmen listeleri de dahil olmak üzere seçim araç ve gereçlerinin bulunduğu çantaların hazırlanması, sandık kurulu başkanları için ilçe seçim kurullarınca tamamlanacak. Yurt dışında oy verme işlemleri sona erecek.

PROPAGANDA DÖNEMİ SONA ERECEK

26 Mayıs’ta ilçe seçim kurulları tarafından sandık kurulu başkanları için mükerrerliği kaldırılan seçmen listeleri de dahil olmak üzere seçim araç ve gereçlerinin bulunduğu çantaların hazırlanması tamamlanacak. İl ve ilçe merkezi dışındaki köy, mahalle ve beldelerde ise ilçe seçim kurulları malzeme çantalarını sandık kurulu başkanlıklarına teslim edecek. Kesinleşen ve taksirden hüküm giyen seçmen listelerinin çoğaltma işlemleri tamamlanacak. Seçim propagandası süresi saat 18:00’de sona erecektir.

SONUÇLAR 29 MAYIS’TA AÇIKLANACAK

Cumhurbaşkanlığı seçimleri 28 Mayıs’ta yapılacak. 29 Mayıs’ta kesintili sonuçlar açıklanacak. İtirazların son günü olacak. İtirazlar 30 Mayıs’ta karara bağlanacak. 31 Mayıs, il seçim kurulu kararları ve il birleştirme tutanaklarına karşı YSK’ya itiraz için son gün olacak. 1 Haziran’da itirazlar karara bağlanacak ve kesin seçim sonuçları gönderilerek Resmi Gazete’de yayımlanmak üzere yayımlanacak.

PUSULA ÖRNEĞİ YAYINLANDI

YSK, 28 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ikinci tür oylamada kullanılacak pusulanın örneğini yayınladı. Pusulada solda Cumhur İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan, solda ise Cumhur İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan yer alıyor. Sağda Millet İttifakı adayı ve CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu var. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu