Haber

İYİ Parti asgari ücret teklifini sundu! Sayıları beklentilerin üzerinde.

İyi parti Genel Liderlik Sözcüsü ve Başdanışmanı Kürşad Güçlü bugün partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Gündemle ilgili değerlendirmelerde bulunan Güçlü, taban fiyatla ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Kürşat Güçlü’nün açıklamalarının detayları şöyle:

“Bugün 5 Aralık Kadın Hakları Günü. Hepimizin çok iyi bildiği gibi partimizin kadın hakları konusundaki görüş ve değerlendirmeleri siyasi partilerin ötesinde geçmişten malumdur. Farkındalığı ve duyarlılığı üst düzeyde olan bir partiyiz. açısından SporSalonda binlerce kadın vatandaşımızın bir araya geldiği ‘Türkiye’nin Büyük Kadın Vizyonu’ belgemizi sizlerle paylaşacağız.

“9 BİN 600 DÜZEYİNDE ASGARİ ÜCRET VERİLECEĞİNE İNANIYORUZ”

Bugün enflasyon rakamları açıklandı. Asgari ücret ne olacak sorusunu hepimiz biliyoruz. ekonomiPersonelimiz bugün Başkanlık Divanı toplantımızda. İyi parti ‘nin taban fiyata ilişkin görüşleri genel başkanlığımızca değerlendirildi. Önümüzdeki Ocak ayından itibaren yapılması beklenen zam çerçevesinde taban fiyatın en az 9 bin 200 TL olması gerektiğine inanıyor, kendi teklifimiz ise vatandaşlarımıza en az 9 bin 600 TL olarak verilmesi yönünde. YETER Parti. Patronlarımızın bu yükün altında rahat edebilmeleri için vergi anlamında devletin desteğinin devam etmesi gerektiğine inanıyoruz.

“CAN KAYBI TARİHİMİZİN EN ÖNEMLİ KRİZLERİNDEN BİRİDİR”

Enflasyonda baz etkisi dönemi başladı. Bugün açıklanan sayıda başlayan bir yanılsamanın ilk halkası bundan sık sık söz ediyoruz. Seçim yaklaşırken milletimize sunulmak istenen baz etkisi senaryosunun başladığını söyleyebilirim. Meğer elimizde çok değerli bir sayı varmış. 1 Aralık 2022’de TÜFE 21.31; 5 Aralık 2022’de baz etkisi nedeniyle düşmesine rağmen 84,04 puan. Bunun açıklanan sayıda fiyatların düşeceği anlamına gelmediğini, baz etkisi olursa fiyat artışlarında bir yavaşlamadan söz edebileceğimizi vatandaşlarımızın gerçekten bilmesini istiyoruz. Bugünlere geldiğimiz hayat pahalılığı gerçekten de Cumhuriyet tarihimizin en kıymetli krizlerinden biridir. Bu fiyat artışlarının sebebi nedir diye soracak olursak daha fazla uzatmaya gerek yok. Ekim ayında lanse edilen yeni ekonomiModel altında milletimize sunulan o yanlış projenin bir yıkım süreci ile karşı karşıyayız.”

Kaynak: ANKA / Yeni

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu