Haber

Kanser olmayan adama kanser ameliyatı yapıldı! %60 engelli…

Mide ağrısı şikayeti ile İstanbul’daki hastaneye kaldırılan talihsiz adam teşhis konulamadan bırakıldı. Önce kanser teşhisi kondu, ardından ameliyat oldu. Genç adam başına gelenleri anlattı.

Mide ağrısı şikayeti ile kliniğe başvuran 33 yaşındaki Alican Karabuğa’ya yapılan patoloji testine göre kanser teşhisi kondu. Başka bir hastanede yapılan testte kansere rastlanmadı. İlk raporu değerlendiren doktor, son tahlil sonucunu beklemeden Karabuğa’yı ameliyat etti. Kanser olmayan karabuğdaydan ince bağırsağın tamamının, midenin, safra kesesinin ve pankreasın bir kısmının çıkarıldığı ortaya çıktı.

İstanbul Ataşehir’de bir eczanede çalışan Alican Karabuğa (33), 15 Aralık 2021’de mide ağrısı şikayeti ile özel bir kliniğe başvurdu. Metin K.’de muayene oldu. Hastasının ince bağırsağında kitle olduğunu gören Metin K., doku örneklerini Patolog Dr. Remziye B.’nin çalıştığı özel laboratuvara gönderdi. 25 Aralık’ta Dr. Remziye B.’nin hazırladığı raporda, Karabuğa’nın ince bağırsağında kanserli hücre olduğu belirtildi.

2. TESTTE KANSER YOK

Bunun üzerine Alican Karabuğa, Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tıbbi Onkoloji Kliniğinde muayene edildi. Vücudunda kanserli hücre olup olmadığını, varsa ne kadar yayıldığını anlamak için görüntüleme yapıldı. Ancak kanserli hücre tespit edilmedi. Sağlığına kavuşma ihtimaliyle çok mutlu olan Alican Karabuğa, sonucu doktoru Metin K.’ye bildirdi.

Ancak Metin K., iddiaya göre hastalığın şu anda başlangıç ​​aşamasında olduğunu ve bu nedenle görülmeyebileceğini, kesinlikle cerrahi müdahalenin gerekli olduğunu söyledi. Ameliyatı her cerrahın yapamayacağını, çok doktora gidip kafasını karıştırmaması gerektiğini, cerrahi bir operasyon olduğu için bu ameliyatı yapan doktora çok sık gitmesi gerektiğini de belirtti. Tabip Metin K., Karabuğa’yı ameliyat etmek üzere Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde görevlendirdi. Dr. Nadir onu D’ye yönlendirdi.

SONUÇ BEKLEMEDEN AMELİYAT

prof. Ender D. ise Remziye B.’nin raporunu dikkate alarak ameliyat olması gerektiğini söyleyerek doktor Metin K.’yı bilgi almak için aradı. Cehri için ameliyat günü belirlendi. Birkaç gün önce doku örneği alındı ​​ve incelemeye gönderildi.

Aileye bilgi veren Seçkin D., açık ameliyat yerine sadece özel hastanelerde bulunabilen bir cihazla kapalı ameliyat yapılabileceğini ancak bunun çeşitli komplikasyonları olduğunu, bağırsaktaki tümörü şurup gibi bir cihazla kazıyabileceklerini söyledi. endoskopi yapılır ancak bağırsağın delinme riski vardır, kanama olabilir ve tümör tam olarak çıkarılamayabilir.

Sağlığına kavuşmanın yollarını arayan Alican Karabuğa, Nadir D. tarafından bilgilendirildi. Kesin çözüm olmayacak ve riskleri olan kapalı ameliyat yerine açık ameliyata karar verildi. Ameliyat tarihi 13 Ocak 2022 olarak belirlendi. Ender D., Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde inceleme için gönderdiği doku örneğinin sonucunu beklemeden Karabuğa’yı bu hastanede ameliyat etti. 8.5 saat süren operasyonda gencin midesinin bir kısmı, ince bağırsağının tamamı, safra kesesi ve pankreasının bir kısmı alındı.

PSİKOLOJİK DEPRESYONUM VAR

Ameliyatın ardından hastaneye kaldırılan Alican Karabuğa, Ender D.’nin yardımcılarından olduğu iddia edilen doktora ameliyat öncesi alınan dokuların inceleme sonuçlarının çıkıp çıkmadığını sorunca şok oldu, doktor yanıt verdi sonuçların temiz olduğunu ve operasyonun boşa çıktığını söyledi. Daha sonra Metin K.’nin aldığı ve Remziye B. adlı patolog tarafından özel bir laboratuvarda kanserli doku raporu verilen dokularda yapılan incelemede kanser bulgusuna rastlanmadı.

Önce kanser teşhisi kondu ve organları alındı, kanser olmadığını öğrendiğinde ise psikolojik bir bunalıma girdi. Kanser olmadığı halde ameliyat sonrası sağlığına kavuşan Alican Karabuğa, avukatları M. Emin Gündüz ve M. Can Özel aracılığıyla doktorlara şikayette bulunarak hata beyanında bulundu. İstanbul Anadolu Tüketici Mahkemesi’ne de başvurdu. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Rektörlüğü, Prof. Dr. Ender D. hakkında soruşturma başlattı.

“BUNUNLA NASIL BAŞA ÇIKACAĞIMI BİLMİYORUM”

Yaşadıklarını anlatan Alican Karabuğa, “Bana ‘Kanser’ denilince şoka girdim. Metin ve Ender’e inandık ve ilerledik. Ameliyattan önce Ender bana tekrar endoskopi yaptı. Ender Metin K’nin olduğu yerde kitle göremediğini söyledi. .gördü.Ameliyattan başka bir tedavisi olduğunu ve risklerini de anlattı.Ben o riskler karşısında ameliyat olmayı seçtim.

Aceleyle ameliyat olduğumu öğrendim. Seçkin eşimle buluştuğunda bize sakin olmamızı söyledi ve bir daha görüşmedik. Bu ameliyattan sonra yüzde 60 engelliydim. Safra kesesi, pankreasın bir kısmı, midenin bir kısmı ve ince bağırsağımın tamamı alındı. Şimdi çok kustum. Psikolojik terapi görüyorum. Yaşadığım süreç beni yıprattı. İki yıldır rüyalarımda 20 ameliyat daha oldum. Kabuslarla dolu bir süreçten geçiyorum. Bununla nasıl başa çıkacağımı bilmiyorum”dedi.

“SONUÇLARI BEKLENİRSE BU YANLIŞ YAPILMAZDI”

Alican Karabuğa’nın avukatı Mehmet Can Özel, “Metin K.’nin çalıştığı özel hastanede endoskopi yapıldı. Endoskopide ince bağırsakta kitle görülüyor. Metin K. burada kanser olduğunu düşünüyor. Buradaki kritik nokta biyopside ince bağırsakta yapılan kısmın olması. Metin K.’den şüphelenilen, patolog Remziye B.’nin laboratuvarda pahalı olduğu ve “sınırların korunduğu” iddiasıyla rapor hazırlanıyor. “Kanser” olduğu iddiasıyla rapor hazırlanıyor. Nadir D. ameliyat olmaya karar veriyor ama yine de kesiliyor. • Modülün sonucu gelmeden ameliyat yapılıyor.Sonuçlar beklenseydi bu süreçler yaşanmayacaktı.söz konusu.

KAYNAK: SABAH GAZETESI

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu