Haber

Keşan’daki eski çöplükteki fidanlar büyüyor

Erdoğan DEMİR / Keşan Postası (EDİRNE İGFA)
Edirne eski Belediye Başkanı Mehmet Özcan, o gün yaptığı açıklamada, çöp depolama alanının o zamanın şartlarında “vahşi depolama” adı verilen ilkel yöntemle oluşturulduğunu ve 1979 yılından bu yana kullanıldığını söyledi: Dernek, ardından çalışmalara başladık. Katı Atık Bertaraf ve Organize Depolama Tesisi inşaatını tamamlayarak tesisi tamamladık. Yeni Katı Atık Tesisi kasım ayında hizmete girecek ve bu tarihten itibaren mevcut depolama sahasına çöp atılmayacak. Ayrıca vahşi çöplüğün rehabilitasyonunun ihalesini yaptık. Şu anda yüklenici firma burada çalışmalara başladı. Çöplerin transferi rehabilitasyon amacıyla yapılıyor. Bu arada yıllar içinde biriken çürümüş çöplerden rahatsız edici kokular ortaya çıkıyor. Ama bunu yapmak zorundayız. Rehabilitasyon sonucunda eski çöplükteki yangından, kokudan ve görüntüden kalıcı olarak kurtulacağız. Onlarca yılın sorunu bir günde çözülemez. Uzun yıllardır bu sorunu yaşayan halkımızdan rehabilitasyon sürecinde anlayış ve sabır bekliyoruz.”

İhale sonrasında depolama alanı temizlenerek fidan dikimi yapılmış ve bu proje, 2016 yılı Ekim ayında Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen Altın Karınca Ödülleri’nde Yeşil Alan ve Çevre Yönetim Hizmetleri kategorisinde Yabani Arazi Rehabilitasyonu Ödülü’ne layık görülerek vatandaşlara kazandırılmıştır. Bölgede yaşayan Keşan bu sorundan kurtuldu.

Artık o bölgeye dikilen fidanlar bugün büyüyüp uzamaya başladı. O bölgede yaşayan vatandaşlar, “Eskiden kokuya ve yangına dayanamadığımız çöp alanını rehabilite ederek bu sorundan kurtulduk. Bu projeyi hayata geçiren o zamanki belediye başkanımız Mehmet Özcan’a teşekkür ediyoruz.”

kemah-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu