Ekonomi

Mastercard hazırlıklara başlıyor: Kripto devriminde yeni bir sayfa mı açıyorsunuz?

Investing.com – Küresel ödemeler devi MasterCardkripto şubesi için uzun süredir sürdürmekte olduğu altyapı çalışmalarına hız vermeye başladı.

Ödeme şirketi, geçtiğimiz günlerde Blockchain teknolojisi ve kripto para birimlerine dayalı olarak geliştirilen bazı yazılımlar için ticari marka başvurusunda bulundu. Mastercard’ın kripto sektörü için geliştirmeye devam ettiği yazılım çalışmaları, şubede pazar payı elde etme hedefinin bir modülü olarak karşımıza çıkıyor. Bu kapsamda şirketin sanal varlık hizmet sağlayıcıları ile daha kararlı çalışmak için çaba sarf ettiği belirtildi.

Mastercard tarafından geliştirilen yazılım, Blockchain ağlarının ortasında etkileşim sağlayarak kripto para alım satım ve takas işlemlerinin gerçekleştirilmesini sağlayacak. Bu sayede kripto platformlarını birbirine bağlayacak bir köprü hizmeti sağlaması beklenirken, kripto işlemlerinin daha sorunsuz gerçekleşmesi planlanıyor.

Son yıllarda kripto şirketleriyle iş birliğini artıran Mastercard, geliştirdiği yazılımlarla sektördeki varlığını daha belirgin hale getirmeyi hedefliyor. Ödeme devi, daha önceki denemelerinde çeşitli kripto para borsaları ve platformları için destek sağlarken, kripto alanında da faaliyet gösteren Bakkt ve kripto para borsası. İkizler burcuKripto kredi kartı eserleri sunmak için işbirliği yaptı.

Ayrıca Mastercard, bölümdeki varlığını genişletme politikası doğrultusunda kripto analitiği şirketi Ciphertrace’i satın aldı. Ayrıca şirket, son birkaç yıldır piyasaya sürmediği çeşitli Blockchain uygulamaları için de patentler aldı.

Geleneksel finans şirketleri kripto segmentini ablukaya alıyor

Mastercard’ın bu atılımı da dahil olmak üzere klasik finans şirketlerinin isimleri son günlerde kripto gündeminde daha fazla yer almaya başladı. Bu geçen haftanın ortasında BlackRock’ınleke bitcoinETF dosyalaması kripto endüstrisi üzerinde değerli bir etki yaratırken, bu haber SEC ve Fed’inŞahinin ifadesi nedeniyle düşüş, etkinin azalmasına neden oldu.

eğer bu hafta Sadakat Siyah Kayaizinsiz ayrılacağı söylentileri ve Alman bankası‘nin dijital varlık lisansı başvurusu yatırımcıları heyecanlandırmaya devam ediyor.

Author: Günay Caymaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu