Haber

ORAN Kalkınma Ajansı, Genç İstihdamı Temalı Projesine Devam Ediyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü ile uyum içinde çalışmalarını sürdüren Orta Anadolu (ORAN) Kalkınma Ajansı, “Genç İstihdamı” teması kapsamında faaliyetlerini sürdürüyor.

ORAN’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, ORAN Kalkınma Ajansı’nın 2022 Toplumsal Kalkınmayı Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında desteklediği “Kaliteli Sanatım Ülkem Kazansın” Projesi Sivas’ın katılımıyla yürütülüyor. İŞGEM ve Sivas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL).

Proje kapsamında tedarik süreçleri tamamlanan kaynak simülatörü, gaz altı kaynak makinesi ve CNC simülatörü ile gençlerin istihdama hazırlanması ve mesleki eğitim yoluyla belirli alanlarda yetişmiş eleman ihtiyacının karşılanması amaçlanmaktadır.

Açıklamada görüşlerine yer verilen ORAN Genel Sekreteri Ahmet Emin Kilci, “Proje kapsamında Sivas Merkez Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Sivas MTAL bünyesinde 3 adet atölyede hızlandırılmış ve mesleki eğitimlerin verildiği” dedi. belirli bir alanda uzmanlaşmaya yönelik olarak faaliyet göstermektedir.Projenin etkisinin uzun yıllar devam etmesi ve sürdürülebilirliğinin sağlanması beklenmektedir.

Proje sonunda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylı Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip 100 kursiyer yetiştirilecek ve firmalarla eşleştirilerek işe alımları gerçekleştirilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu