Yaşam

Oyuncak Kütüphanesi Çocuk Eğlence ve Eğitim Merkezi

Muğla Büyükşehir Belediyesi, yerel yönetimlerde bir ilk olan Oyuncak Kitaplığı’nda birbirinden farklı etkinlikleri ve ödünç oyuncak hizmetiyle çocukların ilgi odağı olmaya devam ediyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından kütüphane mantığıyla çocuklara fırsat eşitliği yaratmak ve her çocuğun oyuncaklara ulaşmasını sağlamak amacıyla 29 Nisan 2023 tarihinde Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde hizmete açılan Oyuncak Kitaplığı, çocukların uğrak yeri olsun. Oyuncak Kütüphanesi’ne bugüne kadar 209 çocuk kaydolurken, 681 oyuncak miniklere ödünç verildi. Ayrıca Oyuncak Kitaplığı’nda 18 etkinlik düzenlenmiş ve bu etkinliklere 227 çocuk katılmıştır. Çocuklar için Manevi danışmanlık bölümünden bugüne kadar 96 danışanla 130 birebir görüşme yaparak faydalanmıştır.

Oyuncak Kitaplığı Yerel Yönetimlerde Bir İlk

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Oyuncak Kitaplığı projesi ile her çocuğun oyuncağa ulaşmasını hedefliyor. Oyuncak kütüphanesinde çocukların bir süre oyun oynadıktan sonra oyuncakları alıp iade edebilecekleri 1. alan, eğitim ve etkinliklerin bir arada yapılacağı 2. alan, psikolojik danışmanlık ve oyun terapisinin yapılacağı 3. alan ve 4. alan ihtiyaç sahibi çocuklar ve depremzedeler için bağışların kabul edildiği kütüphane mantığıyla oluşturulmuştur. Çocukların bilişsel, ruhsal, sosyal ve diğer gelişimlerine katkı sağlamak, her çocuğun her oyuncağa ulaşabilmesini sağlamak, engelli bireylere öz ilgi ve baş etme becerileri kazandırmak amacıyla düzenlenen Oyuncak Kütüphanesi Projesi başlatıldı. Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yerel yönetimlerde ilk kez Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi açıldı. Uygulanan.

 

Oyuncak Kütüphanesi vatandaşların oyuncak bağışlarını bekliyor

Hafta içi 08.00-18.00 saatleri arasında faaliyet gösteren Oyuncak Kütüphanesi, daha çok çocuğa ulaşmak için vatandaşlardan oyuncak bağışı bekliyor. Oyuncak bağışında bulunmak isteyen vatandaşların 444 48 01 Davet Merkezi’ni aramaları veya oyuncakları Büyükşehir Belediyesi’nin Fethiye, Ortaca, Marmaris, Menteşe, Milas ve Bodrum’daki sosyal hizmetler birimine bırakmaları gerekiyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu