Ekonomi

Patlayan su borusu tekstil mağazasında 3 milyonluk hasara yol açtı

Patlayan su borusu dokumahanede 3 milyon kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu

Mağazadaki ıslak giysiler kuruması için güneşin altında kaldırıma serildi.

Binanın inşaatı devam ederken borunun şantiye suyu olarak kullanıldığı ve tapa ile kapatıldığı belirlendi.

ANTALYA – Antalya’nın Manavgat ilçesinde inşaat halindeki bina inşaatı sırasında şantiye suyu olarak kullanılan su borusunun patlaması sonucu tekstil mağazasının zemin katını su bastı. Mağazada meydana gelen hasarın 3 milyon lira civarında olduğu iddia edildi. Mağazada tamamen zarar görmeyen ancak kısmen ıslanan giyim eşyaları, kuruması için güneşin altında kaldırıma serildi.

Olay, Evrenseki Mahallesi Sahil Caddesi Deniz Mahallesi’nde bulunan alışveriş merkezinin önünde nargilenin patlaması sonucu meydana geldi. Alınan bilgiye göre; Patlamanın ardından Sezai Siverek isimli vatandaşa ait dokuma dükkanının zemin katını su bastı. Mağaza çalışanlarından Ahmet Demirbaş, daha önce de aynı şekilde nargilenin patladığını ve mağazaya zarar verdiğini belirterek, “Bugün sabah 08.30 sıralarında işyerine geldiğimizde mağazanın zemin katının kırık olduğunu gördük. Mağazamız belimize kadar su altındaydı ve su hızla akmaya devam ediyordu. Tezgahların ilk üç katı zemin kattaydı.” 4. basamaktaki tüm eserler su ve çamurla kaplandı. Az hasarlı olan eserleri elimizden geldiğince kurtarmaya başladık, üstünü kaldırıp kurumaya bıraktık. Çağırdığımız vidanjör sayesinde su tahliye ediliyor. Gördüğünüz gibi mağazamızdaki hasar çok büyük. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Burada yaklaşık 2,5-3 milyon lira var. “100.000 civarında kaybımız var” dedi.

Patlayan borunun inşaat aşamasında şantiye suyu olarak alınan su borusu olduğu, başka yerden su bağlanmasına rağmen bu borunun bağlantıdan kapatılmak yerine kör tapa ile kapatıldığı belirlendi.

haber-pazar.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu