Haber

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Filistin devletinin kurulması kaçınılmaz

LavrovABD’nin Orta Doğu’da daha büyük bir kriz isteyebileceğini söylüyor

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey LavrovBir röportajında, Gazze Şeridi’ndeki Filistin-İsrail çatışmasının bölgenin dışına taşması yönünde senaryolar geliştirenlerin, daha büyük bir krizi kışkırtmak istediklerini, ABD’nin de bunu isteyebileceğini söyledi.

LavrovAçıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Bana öyle geliyor ki bu tür senaryoları geliştirenler aslında daha büyük bir krizi kışkırtmak istiyorlar. Belki de Amerikalıların istediği budur.

Lavrov: ABD İsrail’i engellemek istemiyor

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey LavrovABD’nin İsrail’i engellemek istemediğini söyledi.

LavrovRusya’nın Gazze Şeridi’ndeki çatışmalarda ateşkes çağrısı yapan karar taslağının BM Güvenlik Konseyi’nde iki kez reddedildiğine dikkati çeken, “Aslında pratik açıdan Washington İsrail’in elini kolunu bağlamak istemiyor”dedi. Bakan, ABD’nin Rusya’nın tüm girişimlerini düşmanca algıladığını da sözlerine ekledi.

‘Filistin devletinin kurulması kaçınılmazdır’

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Filistin devletinin kurulmasının tarihsel olarak kaçınılmaz olduğunu söyledi.

LavrovAçıklamada, ” Tarihsel olarak bir Filistin devletinin kurulması kaçınılmazdır” cümlesinin altını çizdi.

Bakan, ” Güvenlik, bir Filistin devleti kurmayı reddederek ve Filistin devleti için tasarlanan toprakları daraltarak satın alınamaz” söz konusu.

LavrovAçıklamasında Rus tarafının İsrail’e vermeye çalıştığı mesajın bu olduğunu vurguladı.

Lavrov: İran ve Lübnan, Filistin konusundaki çatışmaya müdahil olmak istemiyor

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey LavrovTahran ve Beyrut’un Filistin-İsrail çatışmasına müdahil olmak istemediklerini ve bir provokasyon olmadığı sürece katılmayacaklarını söyledi.

LavrovAçıklamada, ” Ben ne İran’ın ne de Lübnan’ın bu krize karışmak istemediğine inanıyorum.Lübnan’da Hizbullah ve İran’da Filistin yanlısı hareketlerin varlığına rağmen, herhangi bir provokasyon olmadığı takdirde bu ülkelerin çatışmaya müdahil olmayacaklarını ifade etti.

Açıklamalarına devam ediyor LavrovŞu cümlelere değindi:

İran’ın ya da başka herhangi bir ülkenin bölgede geniş çaplı bir savaş arzusu olduğunu düşünmüyorum. Sorun şu ki, eğer bu kısıtlama bir zayıflık olarak algılanırsa, Gazze’de istediğini yapması için bir yeşil ışık yakılırsa bu büyük bir hata olur.

LavrovABD’nin Filistin-İsrail çatışmasına ilişkin tutumu hakkında konuştu

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey LavrovBir röportajda, Filistin-İsrail geriliminde ABD’nin ek taahhütler olmadan yalnızca insani bir duraklamaya hazır göründüğünü söyledi.

Bakan açıklamasında şunları söyledi: Görünüşe göre ABD şu anda insani bir duraklama dışında herhangi bir şeye hazırlıklı değil ve başka bir şey yapma taahhüdü yok” söz konusu.

haber-akkisla.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu