Haber

Seçim turunda Poyraz: 28 Mayıs’a odaklandık

ANTALYA- ÂLÂ Partisi Genel Sekreteri ve Antalya Milletvekili Uğur Poyraz, partinin oy oranlarının düşmesi ve Antalya’daki milletvekili sayısının azalmasına yönelik eleştirilere yanıt verdi. Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmaları kapsamında partisinin son seçim listesinde bulunan Sevinç Toker ve Nesrin Ünal ile hafta boyunca şehrin doğu ve batı ilçelerini gezen Poyraz, “Oy oranlarımızda düşüş var. Türkiye’de ve Antalya’da. Bunların nedenlerini tek tek inceleyeceğiz ancak önümüzde yeni bir seçim var. Öncelikle bu sistemi değiştirmek için 28 Mayıs’ta seçime gitmemiz gerekiyor” dedi.

‘MAKRO ÖLÇEKTE DÜŞÜNÜN’

14 Mayıs 2018 seçim sonuçlarında GÜZEL Parti’nin Antalya’da üç olan milletvekili sayısının ikiye düşmesinin nedenlerini değerlendiren Poyraz, kent için belirlenen milletvekili listesinin oy oranlarının düşmesine neden olduğu yönündeki eleştirileri şöyle yanıtladı: şöyle devam ediyor: “Mutlaka etkendir. Ancak böyle bir durumda sadece Antalya’da oyumuzun düşmesi gerekirdi. Şimdi durumu makro ölçekte düşünmemiz gerekiyor. Türkiye genelinde oylarımızda düşüş veya sabit kalma olduğu için sonuçları sadece Antalya’da değerlendirmek matematiksel olarak mümkün değil. Yani iki milletvekilimizin olduğu Mersin’de teke tek düştük. Mesela Adana’da dört milletvekili bekliyorduk, ikide kaldık. Burada listede 76 başvuru vardı ve bu 76 kişiden 17’si listede yer aldı. YETER Parti bu eğilimin sonuçlarını takip eden bir akım uygulamıştır” dedi.

SEÇİM SONRASI ÖZEL

Seçim öncesi seçmene ve partililere hitaben yaptığı konuşmada Poyraz, “Şu anda teşkilatımızın, seçmenimizin ve sahadaki her bir kardeşimizin motivasyonunu artırmak, değişimi değiştirmek için hep birlikte seçimlere odaklanmak zorundayız. bu sistem. 28 Mayıs sonrası bir tarihte yapılacak milletvekili seçimlerini özeleştiri yapmak, elde ettiğimiz sonuçlarla ilgili elimizdekileri analiz etmek ve sonra eleştirmek daha doğru olur. Kuruluşlarımıza danışmadan önceden belirlemem hem örgüt kültürü açısından hem de içinde bulunduğumuz konjonktür açısından doğru değil. Ancak önümüzdeki dönemde bunu telafi etmek için elimden geleni yapacağım.”

‘VÜCUDUMU TAŞIN ALTINA KOYDUM’

İlk kez milletvekili adayı olduğunu ve seçildiğini belirten Poyraz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kanunda vekalet sözleşmesi dediğimiz bir şey var. Bir vatandaş size vekaletini verdiğinde, o kişi size şerefini, gururunu, şerefini, malını vermiş olur. 23 yıllık meslek hayatımda vekalet sözleşmesinin ne kadar değerli olduğunu bildiğim için bundan sonraki süreçte milletin temsilcisi olma konusunda birebir hassasiyetim var. Bu görevi yerine getirirken şeffaf ve net olacağım. Üç kriterim var. Hukuka, akla ve ahlaka uygun olacaktır. Bunlar var olduğu sürece her sorunu çözmek için bedenimi sorumluluk altına sokacağım” dedi.

‘İYİ PARTİ İNŞA DÖNEMİNDE’

İYİ Parti’nin 5 yıllık bir parti olarak 40-60 yıllık bir parti olduğunu belirten Poyraz, “Bir parti kültürü partiyi oluşturanlardan oluşur. Ortada olma kültürümüzü, hoşgörü kültürümüzü, birbirimizle uzlaşma kültürümüzü o partiye entegre ederiz. UYGUN Parti belirli kurallar koyma dönemindedir. Muhalefette siyaset yapmak biraz ilginç bir alan. Muhalefette olmak, almak değil vermek üzerine bir meclistir. Veren bir el olarak, kendinizi muhalefete katkıda bulunduğunuz bakış açısıyla konumlandırıyorsunuz ki bu gerçekten de böyledir. (DUVAR)

manyashaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu