Teknoloji

Twitter’ın Konularına İki Yeni Özellik Yolda Aktif Kullanıcıda Ligler Geride Kaldı!

Meta’nın geçtiğimiz ay Twitter’a rakip olarak başlattığı Threads adlı platform, ilk günlerindeki inanılmaz popülaritesini ancak birkaç gün koruyabildi. Aktif kullanıcı sayısında ciddi düşüş yaşayan Threads için harekete geçen Meta, platformu canlandırması beklenen iki yeni özellik üzerinde çalışıyor. Detaylar burada…

Geçtiğimiz ay kötü günler geçiren Twitter’a rakip olarak Meta’nın geliştirdiği Threads, geldiğimiz noktada adeta yere çakıldı.

Yayınlandığı ilk gün bile 30 milyon kullanıcıya ulaşan platform, bir haftadan kısa sürede 100 milyon kişiyi toplayarak rekor kırdı. Ancak yeni başlayan platform, hız kazandığı kadar hızlı bir şekilde popülaritesini de kaybetti.

Öyle ki geçtiğimiz haftalarda aktif kullanıcılarının neredeyse yarısını kaybeden Threads’in bu hafta itibariyle sadece 8 milyon aktif kullanıcısı bulunuyor ki bu Twitter’dan yaklaşık 65 kat daha az.

Threads’in mevcut kötü durumunu kabul eden CEO Mark Zuckerberg, platformu eski günlerine geri getirmek için iki yeni özellik üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Bu özelliklerden ilki, Threads için geliştirilecek yeni web sitesi. Birçok sosyal medyanın aksine Threads sadece akıllı telefon ve tablet gibi taşınabilir cihazlarda kullanılabilmektedir.

Aktif kullanıcı sayısını artırmak isteyen Zuck ve grubu, Threads’in bulunduğu platform sayısını artırmaları gerektiğinin farkında. Birçok kişinin Twitter’ı web üzerinden bilgisayar ile kullandığını düşünürsek Threads için özel bir web platformu geliştirmenin faydalı olacağını söyleyebiliriz.

Zuckerberg’in Threads adına düzelteceği bir diğer eksik özellik de arama özelliği. Sosyal medya platformlarında sıklıkla kullanılan ve kişi, gönderi, konum ya da etiket gibi unsurların kolaylıkla bulunmasını sağlayan arama çubuğu, şu an için sadece Threads’te kişilerin bulunmasına yardımcı oluyor.

Peki bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Threads tekrar ayağa kalkıp Elon Musk’ın Twitter tarihini yazabilir mi? Yorumlarda buluşalım…

manavgatajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu