Haber

Yunan gazetecinin kışkırtıcı sorusuna Blinken’den anlamlı yanıt

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken geçtiğimiz günlerde Türkiye’yi ziyaret etti. Adana’daki İncirlik Hava Üssü’nden helikopterle Hatay’a giden Blinken’e Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu eşlik etti. Blinken, Türkiye ziyaretinin ardından Yunanistan’a gitti.

Blinken, çeşitli temaslarda bulunmak için geldiği Yunanistan’da Mega TV’ye röportaj verdi.

TÜRK-YUNAN İLGİSİ GELİŞTİ

Yunanistan cumhurbaşkanları ve muhalefetle bir araya gelen Blinken, Yunanistan’ın bu zor günlerde Türkiye’ye destek olduğunu kaydetti. Olumlu geçen görüşmelerin ardından Türk-Yunan ilişkilerinin geliştiğinden bahsedildi.

Yunan sunucu Blinken’e Türkiye’yi kışkırtmak istiyor “Amerika Birleşik Devletleri sık sık her iki ülkeyi de farklılıkları diyalog yoluyla çözmeye çağırıyor. Ancak çoğu kişi, tehdit eden bir ülke ile tehdit altındaki bir ülke arasında nasıl eşit mesafeyi koruduğunuzu merak ediyor.”soruyu yöneltti.

BLINKEN’DEN AÇIK CEVAP

göz kırpma, “Tabii ki Yunanistan’ın güvenlik endişelerini ciddiye alıyoruz. Ancak her iki tarafta da iyi niyet, iyi niyet, çatışma yönetimi ve çözümü geliştirme arzusu olduğuna inanıyoruz” dedi.Sözlerine yer vererek, Türkiye’nin tehdit edici bir ülke konumunda olmadığını düşündüğünü dile getirdi.

Ancak Lymberakis konuyu vurgulayarak “Türkiye’deki muhatabınızla bu konuyu görüştünüz ve böyle bir taahhüt aldınız mı?”sorusu üzerine duruşunu sertleştiren Blinken “Bakın, bunun hakkında konuşmaya gerek yok. Durumu daha verimli bir şekilde ele almak için kesinlikle bir ilgi ve istek olduğunu söyleyebilirim – bu Yunanistan için de geçerli.”sözlerini yerleştirdi.

Lymberakis isim vermeden Türkiye’yi işaret ederek “Ya bir NATO ülkesi başka bir NATO ülkesine sebepsiz yere saldırırsa”sorusuna Blinken, “Varsayımsal tartışmalara girmeyeceğim. Ancak tüm dostlarımızı diplomatik mesafelerdeki farklılıkları barışçıl bir şekilde çözmeye davet ettiğimizi söyleyebilirim.”cevabı verdi.

 

 

sarioglan-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu