Ekonomi

Albaraka Türk, 2023’ün ilk yarısında net kârını yüzde 129 artırdı

Albaraka Türk, 2023 yılının ilk yarısında solo bazda 1.493 milyar TL net kâr elde ederek net kârını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 129 artırdı.

Bankadan yapılan açıklamaya göre Albaraka Türk, 2023 yılının ilk altı aylık finansal sonuçlarını KAP’a (KAP) bildirerek paylaştı. 189,7 milyar TL aktif büyüklüğüne sahip Albaraka Türk, 99,5 milyar TL nakdi kredi portföyü ile nakdi kredi portföyünü geçen yıl sonuna göre yüzde 32 artırarak ülke ekonomisine katkısını sürdürdü. Yılın ilk altı ayında 3,1 milyar TL net kâr payı geliri elde eden banka, net kâr payı gelirini geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 41 artırdı.

137,6 milyar TL’ye ulaşan toplanan fonların Albaraka Türk’ün kaynak yapısındaki payı yüzde 73 oldu. Şubat ayında sağlanan 100 milyon dolarlık katkı sermayesinin olumlu etkisinin yanı sıra, bankanın kâr yaratma kapasitesinin artmasıyla özkaynak yapısı güçlenmeye devam etti.

Sermaye Yeterlilik Oranı 30 Haziran itibarıyla yüzde 14,6 oldu.

2022 yılı sonunda yüzde 1,94 olan takibe dönüşüm oranı, 2023 yılı Haziran ayı itibarıyla yüzde 1,37 oldu. Banka, 2022 yılında uyguladığı etkin kaliteyi güçlendirmeye yönelik politikalarını bu yıl da sürdürüyor. 2022 sonunda yüzde 88 olan takipteki alacaklar karşılık oranı, 2023 Haziran ayı prestijiyle yüzde 95’e yükseldi.

“Sürdürülebilir gelir artışımız ve güçlü finansal yapımızla büyümeye devam ediyoruz”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Albaraka Türk Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Malek Temsah, aktif kalitesinin artırılması ve sermaye yapısının sürdürülebilir kârlılıkla güçlendirilmesi yönünde atılan adımların meyvelerini vermeye başladığını belirterek; 2023’ün ilk altı ayında ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 129 artışla 1 milyar 493 milyar TL net kâr elde ettiklerini bildirdiler.

Net kâr artışındaki bu değerli gelişme ve tüm gelir kalemlerindeki başarı ile operasyonel süreçlerin yürütülmesindeki verimlilik artışının değerli katkılar sağladığını belirten Temsah, Türk lirası iştirak fonlarını önceki yıla göre yaklaşık yüzde 37 oranında artırdıklarını bildirdi. 2022’nin sonuna geldiklerini ve liralaşma stratejisini başarıyla uyguladıklarını söyledi.

Temşah, bilanço güçlendirme faaliyetleriyle birlikte 2022’de yüzde 1,94 olan takibe dönüşüm oranının 2023’ün ikinci çeyreğinde yüzde 1,37’ye gerilediğini belirterek, “TGA karşılık oranını yüzde 94,9’a çıkardık. bedelsiz ikramiye tutarını da 2,5 milyar TL’ye çıkardı.

Finansal stratejimizi sağlam temeller üzerine inşa ederek, sürdürülebilir gelir artışı ve güçlü finansal yapı ile büyümeye devam ediyoruz.”

“Dijital ve sürdürülebilir bir gelecek için lider banka olmak için çalışmaya devam edeceğiz”

Döviz Korumalı TL Katılma Hesapları uygulamasını başarıyla yürütmeye devam ettiklerini belirten Temsah, “2023’ün ilk yarısında TL kredilerimizi 2022 sonuna göre yüzde 46 artırdık. büyümede %20 artış sağladık.

Güçlü bilanço yapımız ve analiz odaklı bankacılık anlayışımızla en iyi müşteri deneyimini yaşatarak emin adımlarla ilerlemeye devam ediyoruz. Güvenilir, yenilikçi ve analiz odaklı bankacılık vizyonumuzla dijital ve sürdürülebilir bir gelecek için lider banka olmak için çalışmaya devam edeceğiz.”

dikili-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu