Haber

Kastamonu’da çıkan yangında 7 ev kül oldu

KASTAMONU’nun Pınarbaşı ilçesine bağlı Uzla köyünde bir evde çıkan ve rüzgarın etkisiyle hızla yayılan yangında 7 ev küle döndü. Kastamonu ve Karabük’ten bölgeye gönderilen itfaiye gruplarının yoğun müdahalesiyle yangın ormana sıçramadan kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ederken, yangında herhangi bir can kaybı veya yaralanma yaşanmazken, hayatını kaybeden hayvanla ilgili incelemeler sürüyor.

Kastamonu’nun Pınarbaşı ilçesine bağlı Uzla köyüne bağlı Ülde Mahallesi’nde gece saatlerinde yangın çıktı. Bir evde henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangında, alevler rüzgarın da etkisiyle büyüdü. Yangın kısa sürede birden fazla ahşap yapının bulunduğu bitişikteki evlere sıçradı. Köylüler alevlere ilk müdahalede bulunurken, 112 Acil Çağrı Merkezi’ne haber verildi. Haber verilmesi üzerine Karabük, Kastamonu ve Bartın il ve ilçe itfaiye ekipleri, 3 ilde Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait sprinkler, jandarma ve AFAD ekipleri bölgeye sevk edildi. Kastamonu Valisi Avni Çakır da yangının çıktığı köye geldi. Ekiplerin yoğun müdahalesiyle alevler ormana sıçramadan kontrol altına alındı.

7 EV KÜLE DÖNDÜ

Köy ile soğutma çalışmaları sürdürülürken, ilk belirlemelere göre ahşap olan 7 ev yangında küle döndü. Can kaybı ve yaralanma olduğu belirtilirken, ölen hayvanla ilgili henüz bir bilgi verilmedi.

Ekiplerin yaklaşık 2 saatlik çalışması sonucunda yangının kontrol altına alındığını kaydeden Pınarbaşı Belediye Başkanı Şenol, “Maalesef 7 evimiz yanarak kullanılamaz hale geldi. İlk belirlemelere göre herhangi bir can kaybı olmadı. yangında yaşam veya yaralanma.”

haberikizdere.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu