Haber

Aysu Türkoğlu, Kuzey Kanalı’nı yüzerek geçen ilk Türk kadını ve en genç Türk sporcusu oldu.

22 yaşındaki maraton yüzücüsü Aysu Türkoğlu, Kuzey Kanalı’nı yüzerek geçen ilk Türk kadın ve en genç Türk atlet oldu. Yüzmeye Kuzey İrlanda’dan başlayan Türkoğlu, 11 saat 48 dakika yüzerek İskoçya’ya ulaştı.

Türkiye saati ile 07:44’te Kuzey İrlanda’dan yüzmeye başlayan genç atlet, 19.32’de İskoçya’ya ulaştı. Daha önce Manş Denizi’ni geçen en genç Türk kadın yüzücü unvanına sahip olan Türkoğlu, yeni derecesini cumhuriyetin 100. yılına adadı. Türkoğlu, karaya vardığında zaferini Türk bayrağını dalgalandırarak kutladı.

ORTALAMA 13 DERECE SUYA ÇIKARILDI

Ortalama 13 derecelik suda Kuzey Kanalı’nı geçen Aysu Türkoğlu’nun vücudunda soğuktan dolayı yanıklar ve ödemler oluştu. Durmadan yüzen Türkoğlu, beslenme ihtiyacını aralıklı olarak özel hazırlanmış vücut ısısı üzerinde sıvı gıdalar ve ağrı kesicilerle karşıladı.

yunuslar kulaklarına eşlik ediyor

Türkoğlu’na performansı sırasında tekne eşlik etti. Tehlikeli denizanalarına karşı yüzen yüzücüye bazen yunusların eşlik ettiği görüldü.

AYSU TÜRKOĞLU HAKKINDA

2 Mayıs 2001 Bodrum doğumlu olan Aysu Türkoğlu Ege Üniversitesi mezunudur. Spor Fen Fakültesi Antrenörlük Bölümü 3. sınıf öğrencisi olarak eğitimine devam etmektedir. Yüzmeye 7 yaşında başlayan Türkoğlu, kariyerine 14 yaşında açık su yüzme branşıyla devam etti. Katıldığı ilk uluslararası Aquamasters yüzme yarışında bayanlar 6 kilometrelik parkurda bayanlar klasmanında birinci oldu. 29 Temmuz 2022’de İngiltere ve Fransa’nın ortasında yer alan 60 kilometrelik İngiliz Kanalı’nı 16 saat 28 dakikada yüzerek geçen en genç Türk sporcusu oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu