Haber

Yaylalar beyaza büründü… Kar ve buzlanma nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı.

Yaylalar beyaza büründü… Kar ve buzlanma nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı.

– Mersin’in Erdemli ilçesinde Toros Dağları’nın eteğindeki köyler kartpostal görüntüsü aldı

Bölgeyi ziyarete gelen Rus turistler de kar botları ile yokuş aşağı kayak yaparak karın keyfini çıkardılar. Bazı vatandaşlar piknik yaparak eşsiz manzarayı değerlendirdi.

– Alarma geçen belediye ekipleri, araç trafiğine engel olan yolları temizleyerek ulaşımı sağlıyor.

MERSİN – Mersin’in Fazıletli ilçesinde yayla yollarında kar ve buzlanma nedeniyle sürücüler güçlükle yaşarken, beyaz örtüye sarılan köylerde drone ile kartpostal görüntüleri kaydedildi.

Erdemli ilçesine bağlı Toros Dağları’nın eteğinde bulunan yayla köyleri, uzun süredir beklenen kar yağışının da etkisiyle beyaza büründü. Karla birlikte köy yollarında da buzlanma meydana geldi. Sürücüler zor anlar yaşarken, vatandaşlar ilerlemekte zorlanan araçları iterek kurtardı. Alarma geçen Fazilet Belediyesi ekipleri, araçların ilerlemesine izin vermeyen karlı ve buzlu yollarda iş makineleriyle temizlik çalışması yaptı. Küçükfındık Yaylası’nda gruplar araçların geçişine izin vermeyen yolları yeniden trafiğe açtı. Faziletli Belediyesi ekiplerinin 4 greyder, 10 kova, 2 yükleyici ile Toros, Güneyli ve Avgadı bölgelerinde tedbirli tutulduğu belirtildi.

Eşsiz görüntü görenleri büyüledi

Uzun zamandır beklenen kar yağışının şubat ayında gelmesiyle Toroslar geç de olsa kış aylarının beyaz örtüsüne büründü. Özellikle yayla köyleri ve kırsal kesimlerde kar, hoş görüntüler oluşturdu. Köylerin karlı ve puslu hali drone ile görüntülendi. Eşsiz görüntü görenleri büyüledi. Bölgeyi ziyarete gelen Rus turistler de kar botları ile yokuş aşağı kayak yaparak karın keyfini çıkardılar. Bazı vatandaşlar ise piknik yaparak eşsiz görüntüyü değerlendirdi.

Aracı karda kalan Yunus Fındık, “Burası Küçükfındık Yaylası gördüğünüz gibi aracım yolda kaldı. Erdemli Belediyesi ekipleri iş makineleriyle geldi. Sağ olsunlar şu an yolları açıyorlar. .”

Uzun zamandır kar yağmasını beklediklerini belirten Ali Ateş, “Burası bizim yaylamız. Uzun zamandır bu karı bekliyorduk çok şükür yağdı. İnşallah devam eder. Dua ettik. Bütün köylüler yağmur duasına çıktık yemek yenildi ertesi gün yağmur yağdı kar yağdı inşallah böyle devam eder çok şükür Allaha şükür biraz geç geldi bundan sonra devamı gelir inşallah” diye konuştu. söz konusu.

Ailesiyle kar gezisine çıkan çocuklardan Edis Aksoy, “Karda oynamaya geldik çok istedim. Geçen sene gidememiştik bu sene geldik. Çok duygulandım. mutluyum, babam gelmek istemedi ama bana sürpriz yapmaya geldi.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu