Teknoloji

Daha Fazla PlayStation Oyunu PC Platformuna da Gelecek!

Sony CEO’su Kenichiro YoshidaBir röportaj sırasında söylenenlere göre Oyun istasyonu Oyun PC platformuna geliyor. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir:  Sony, God of War ve Horizon Dizisi Hakkında Yeni Haber Verdi


Bildiğiniz gibi 2020 yılı hem Sony Interactive Entertainment hem de biz oyuncular için yine değerli bir yıldı. Öyle ki birinci parti PlayStation 4 oyunları, Epic Games ve Steam mağazaları aracılığıyla PC platformuna da gelmeye başladı. Horizon: Zero Dawn – The Complete Edition ile piyasaya sürülen ve sonrasında Days Gone, God of War, Marvel’s Spider-Man Remastered ve bağımsız genişletmesi Miles Morales, Uncharted: Thieves Legacy Collection ve The The Last of Us Part 1 için muazzam fırsatlar vardı.

Portföyüne PC platformunu da ekleyen ve bu sayede daha geniş bir kitleye ulaşmayı başaran Japon teknoloji devi, zamanla gördüğü büyük ilginin ardından yatırımlarını daha da önemsemeye başladı.

Daha Fazla PlayStation Oyunu PC’ye, Buluta ve Mobil Cihaza Geliyor!

Geçtiğimiz aylarda Sony İcra Kurulu Başkanı Kenichiro Yoshida ile yapılan röportaj sırasında duyurulan Horizon: Forbidden West Complete Edition için bekleyiş devam ediyor. Ghost of Tsushima: Yönetmen Sürümü, Savaş Tanrısı RagnarökVe Sonumuz Bölüm 2Başta PlayStation olmak üzere daha fazla oyunun PC platformuna geleceğinin müjdesi verildi.

Yoshida, Sony’nin her yerde oyun oynayabilmeyi ve kullanıcıların farklı platformlardaki oyunlara sorunsuz bir şekilde erişmesine olanak sağlamayı öngördüğünü belirtti. Bu noktada PlayStation ailesi her zaman merkezde olacak şekilde oyunların bulut, taşınabilir ve PC platformlarına yaygınlaştırılması planlanıyordu. Yani şu an için sadece PlayStation konsollarında bulunan oyunların ilerleyen zamanlarda bu platformlara da geleceği sonucuna varıyoruz. Aslında bu çok büyük bir sürpriz değil ancak onaylanmasının sevindirici olduğunu söyleyebiliriz.

Öte yandan yeni bir analiz raporuna göre PC oyunları bu yıl da büyümeye devam edecek ve mevcut iddia %3,9 düzeyinde. Bu durum Japon teknoloji devini daha da istekli hale getirecek. Gelişmeleri takip edeceğiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu