Ekonomi

Enflasyon yatırımla düşecek

Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, önümüzdeki yıldan itibaren enflasyonu kontrol altına alacaklarını söyledi. Trabzonlu iş insanlarıyla bir araya gelen Yılmaz, Orta Vadeli Program’da (OVP) Türkiye’yi 2026 yılında tek haneli enflasyona döndürmeyi hedeflediklerini anlattı. Yılmaz, “Bu yıl süreksiz bir artış var.

Bundan sonra daha istikrarlı bir trend olacak. Öte yandan fiyatların enflasyonun üzerinde artması ve bütçe konusunda aldığımız tedbirlerin enflasyona olumsuz etkileri oldu. Gelecek yıldan itibaren enflasyonu da kontrol altına alacağız. Bunun için bir plan ve program yaptık. Bir yandan Merkez Bankamızın politikaları, diğer yandan maliye politikalarımız ve yapısal reformlarımızla bu hedefe ulaşacağız” dedi.

“Aile ve Gençlik Bankası kurulacak”

Cevdet Yılmaz, tüketim odaklı değil, yatırım ve ihracat odaklı bir büyüme öngördüklerini belirterek, “Bu enflasyon yaratmayan, enflasyonu aşağı çeken bir büyüme yaklaşımını temsil ediyor. Elbette ki olacak. Refah için tüketim. Ama her şeyin bir dozu vardır. Aşırıya kaçıldığında hiçbir şey kalmaz.” “Bunun faydası yok. İthalatı artırabilir. Dolayısıyla önümüzdeki dönemdeki büyümemizi yatırım ve ihracat odaklı büyüme olarak tasarlıyoruz” dedi.

Başkan Yardımcısı Yılmaz, Aile ve Gençlik Bankası’nı kurarak adım adım faaliyete geçireceklerini belirterek, “Doğalgaz, petrol ve madenlerden elde edilen gelirin belli bir yüzdesini bu bankaya aktararak yeni evli çiftlere destek olacağız.”

haberdogubayazit.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu