Haber

Fransız ‘Mizah’ Dergisi Charlie Hebdo’nun Çirkin Çizimine Abrar Sabbah’tan Yanıt!

Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem ülkemizi çok etkiledi. ‘Yüzyılın felaketi’ olarak nitelendirilen afet nedeniyle onbinlerce vatandaşımız hayatını kaybetti. Sayısız kişinin yaralandığı deprem 10 ili yerle bir etti. Sadece ülkemiz değil birçok ülke yardım için deprem bölgesine uzanıyor. Fransız ‘mizah’ dergisi Charlie Hebdo, yüreklerimizi yakan felaketi skandal bir çizimle yansıttı. Abrar Sabbah’tan Charlie Hebdo’nun iğrenç çizimine tepkilere yol açan kapak benzeri bir yanıt geldi.

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler ülkemizi tedirgin etti.

Uzun yıllar hafızalarımızdan silinmeyecek anlara tanık olduğumuz afet bölgesine birçok ülkeden yardım eli ulaştı ve ulaşmaya devam ediyor.

Haftalık Fransız ‘mizah’ dergisi Charlie Hebdo, Türkiye’yi kasıp kavuran depremi mide bulandırıcı bir şekilde karikatürize etti.

“Türkiye’de deprem” başlıklı iğrenç paylaşımda, deprem nedeniyle yıkılan binalar ve devrilmiş aracın yer aldığı çizimdeki yansımaların odağında “Tank göndermeye gerek yok” yazısı yer aldı.

Elbette ünlü karikatürist Emrah Ablak ve farklı ülkelerden pek çok tanınmış isim bu sonsuz çizime yansıdı.

Grafik tasarımcı Abrar Sabbah, nefret dolu çizimler paylaşan Charlie Hebdo’nun çizimini beğendi. Skandal çizimi yeniden yazan Abrar Sabbah, adeta kapak gibi bir yanıt aldı.

”Hey 4. yaramaz @charlie_hebdo_officiel ! ✏ Böyle çizmezdin, böyle çizerdin! ..Yine ayağa kalkacağız ?? .. Bu güçlü millet ayağa kalkacak!”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu