Haber

Mitsotakis, Atina’daki tren kazası ve ‘özelleştirme katilleri’ protestosu için ulustan özür diledi

Yunanistan Tarihinin en feci tren kazasında ölü sayısı 57’ye yükselirken, günlerdir devam eden protesto gösterileri büyüyor. Öğrenciler, demiryolu işçileri ve kamu sektörü çalışanlarının davetlisi olarak bugün binlerce öfkeli gösterici. Başkent Atina’dasokaklara döküldü.

Başbakan Kiriakos Miçotakis ‘özür dileme’Açıklamanın yayınlanmasına rağmen 12 binden fazla kişi polise benzetildi. ‘tam soruşturma, hesap verebilirlik, özelleştirmelerin tersine çevrilmesi, kar odaklı politikalardan vazgeçilmesi’ talepleri ile Meclis önünde toplandı. Bazı protestocular ve polis arasında şiddetli çatışmalar çıktı. Tren ve metro seferleri grev hareketleriyle felç oldu.

Özelleştirmelere tepki

senin elinde “Utanç”, “Katiller”, “Kahrolsun cani hükümetler”, “Özelleştirme öldürür”, “Kaza değil suç”yazan pankartlar taşıyan göstericiler “Siz gelirinizi sayarken biz hayatını kaybedenleri sayıyoruz”sloganlar attı.

Demiryollarında işçi sıkıntısına dikkat çekildi

Yeteri kadar demiryolu çalışanı olmadığına dikkat çeken protestocular, mevcut işçinin de kemiği bitene kadar çalıştırıldığını belirtti.

Tren kazası kurbanlarını anmak için meclis önünde bir dakikalık saygı duruşunda bulunan binlerce kişi tarafından gökyüzüne yüzlerce siyah balon bırakıldı.

Demiryolu işçileri: uzun yıllara dayanan deneyim

Protestoda demiryolu işçileri ve ailelerinin yazdığı mektuplar okundu:

“Babam da demiryolu işçisiydi, trenlerin çöpe atıldığını, hurdaya çıkarılması gerektiğini, onlarla seyahat etmenin tehlikeli olduğunu söylerdi ama yine de çalışırdı… Bu sorunlar yıllardır birikiyor ve bir türlü çözülmüyor. çözüldü.”

Polise taş ve molotof kokteyli

Bazı anarşist aktivistler çöp kutularını ateşe verdi ve kolluk kuvvetlerine taş ve molotof kokteyli attı. Polis göz yaşartıcı gaz ve ses bombalarıyla karşılık verdi. Syntagma Meydanı’ndan protestocuları dışarı çıkardı. Ancak çevresindeki sokaklar bir gaz ve toz bulutu içinde kaldı.

‘Muazzam bir öfke hissediyoruz’

Fransız haber ajansı AFP’ye görekonuşuyorum Yeminli Mali Müşavirler Birliği Lideri Michalis Hasiotis, felaketten ‘kara susuzluk, yolcuları korumak için alınan önlemlerin eksikliği’ sorumlu tutulduklarını belirtti. hasiotis, ‘Muazzam bir öfke hissettiler’dile getirildi.

Pervasız istasyon şefi tarafından adam öldürme suçlaması

Salı Larissa şehrinin yakınında Aralarında birden fazla öğrencinin de bulunduğu 350 öğrenciyi taşıyan bir yolcu treninin kendi şeridine geçen bir yük treniyle kafa kafaya çarpışması sonucu en az 57 kişi öldü, 48 kişi yaralandı. Kazayla ilgili olarak gözaltına alınan ve görevi için gerekli tecrübeye sahip olmadığını söyleyen bölgedeki tren garı müdürü bugün mahkemede taksirle adam öldürme suçundan yargılanması halinde müebbet hapis cezası ile karşı karşıya kalacak.

Sendika şirketi 3 hafta önce uyardı

Tren makinistleri sendikası OSE Başkanı Kostas Genidounias kazanın meydana geldiği hattaki güvenlik zafiyetleri konusunda yetkilileri uyardıklarını hatırlattı. Kazanın meydana geldiği hattın şirketi Hellenic’teki sendika liderleri 3 hafta önce uyarılarını dile getirerek, “Sorumluların timsah gözyaşı döktüğünü göreceğimiz kazanın olmasını beklemeyeceğiz” dediler. .

“İnsan hatasının arkasına saklanamayız”

Ulaştırma Bakanı Kostas KaramanlisMitsotakis, 2 Mart’ta istifa ettikten sonra bugün Facebook sayfasında ulusa bir mesaj yayınladı. “Başbakan olarak başta kurban yakınları olmak üzere herkesten özür dilemeyi borç bilirim”Şunu vurguladı:

“2023’te Yunanistan’da iki trenin aynı hat üzerinde karşılıklı olarak uzun süre yol kat ettiğini kimsenin fark etmemesi kabul edilemez.

‘Demiryolları incelenecek, denetim sistemi yenilenecek’

Ülke genelindeki demiryollarını incelemek ve demiryolları denetim sistemlerini yenilemek için bir komisyon kuracaklar. Avrupa Birliği’ne (AB)Başvuracaklarını belirten Miçotakis, şöyle devam etti:

“Ülkemizde demiryollarının ciddi sıkıntıda olduğunu biliyoruz. Demiryolları Yunanistan’ın bize yakışmayan en bariz örneği ve biz değişmek istiyoruz. Ben şahsen siyasetin içindeyim, canımızı yakan, eksik olan Yunanistan’ı değiştirmek için. .Ülkemizi daha doğru bir yere taşımak için her gün çalışıyorum.Birden fazla başarırsam Bazen de başarısız olursam.Ülkemizi her geçen gün geriye çeken eksiklikleri giderirsek ne kadar ilerleyeceğimizi de biliyorum.Devam edeceğim hak ettiğimiz Yunanistan için savaşmak için.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu